Mijn favorieten

Stappenplan

Onderstaand stappenplan is een handleiding bij de aankoop van een woning. Tijdens iedere fase kunnen we u begeleiden, maar we kunnen ook ‘instappen’ wanneer u zelf bij een bepaalde fase bent aangekomen.


Fase 1: Voorbereiding & zoeken
De zoektocht naar uw ideale woning kan een hele klus zijn. Hoe vindt u het droomhuis dat voldoet aan al uw verwachtingen tegen de vraagprijs die u bereid bent te betalen? Naast uw eigen zoektocht via de bekende paden, kunnen wij u ondersteunen in het zoeken naar uw ideale woning. Doordat wij op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen in de regio, kennis hebben van de lokale huizenmarkt, over een breed netwerk en jarenlange ervaring beschikken, kunnen we soms woningen aandragen die nog niet op de markt zijn of bijvoor¬beeld in de stille verkoop staan. Het loont daarmee altijd om u in te schrijven als zoeker. Uiteraard kunnen wij ook het gehele aankooptraject begeleiden. Om zo gericht mogelijk voor u op zoek te gaan, wordt uw woonprofiel vastgelegd, worden duidelijke afspraken gemaakt, het aankooptraject toegelicht en de financiële mogelijkheden besproken. Zo weet u exact wat wij voor u gaan doen en wat uw bestedingsruimte is.


Fase 2: Bezichtigen & vergelijken
Denkt u een geschikte woning te hebben gevonden en wilt u binnen kijken? Dan plannen we een bezichtiging. Tijdens de bezichtiging ondersteunen wij u graag bij de beoordeling van het huis. De visuele onderhouds¬staat wordt beoordeeld en de woning wordt vergeleken met andere te koop staande woningen in de omgeving. Zo weet u of er een realistische prijs voor de woning gevraagd wordt en kunt u een juiste keuze maken.


Fase 3: Onderzoek & onderhandelen
Bent u geïnteresseerd om de woning te kopen? Dan willen wij eerst meer weten over het huis. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar vergelijkbare woningen die recent verkocht zijn. Wanneer nodig winnen wij verdere informatie in over de onderhoudsstaat van de woning en zullen we een kadastraal -, bodemonderzoek en/ of BouwTechnokeuring laten uitvoeren. Zo komt u als potentiële koper van de woning niet voor onaangename verrassingen te staan. Door een realistische kijk op de vraagprijs en een rationele benadering op de onderhandelingen weten wij het beste uit de onderhandelingen te halen. Vanzelfsprekend wordt u tijdens de onderhandelingsgesprekken voortdurend op de hoogte gehouden over de stand van zaken.


Fase 4: Overdracht & na de verkoop
Wanneer u uw droomwoning heeft gekocht richten wij ons op een correcte en vlotte afhandeling. We zorgen ervoor dat de ople¬vering, overdracht en juridische afhandeling optimaal verlopen. Wij controleren de koopovereenkomst die door de verkopende makelaar is opgesteld. We zijn pas tevreden over de aankoop als u ook tevreden bent. Daarmee staan we ook na de aankoop van uw woning voor u klaar.